Nutella on hyvää vaikka missä, esimerkiksi leivän päälle levitettynä ja samalla purkkilihakiekon alle kätkettynä. Se tuli tänään kokeiltua ja nähtyä ensi kerran. Teen samanlaista toistekin.

Homma meni näin: Päätin eilen, että teen tänään jotain hirvenlihapurkista, jonka sain viime syksynä. Koska lihapurkin voi säilyttää huoneenlämmössä, olen tehnyt niin. Kokemuksesta tiedän, että purkissa on tällöin lientä, joka kylmässä hyytyy hyytelöksi eikä valu tai roisku, kun avattua purkkia käsittelee. Siispä pidin lihapurkkia eilisestä jääkaapissa jäähtymässä, ja tuuma toimi.

IMG_0153-normal.jpg

Levitin pienille, pyöreille ohrarieskoille runsaasti Nutellaa. Leikkasin purkkilihan neljäksi siivuksi (leipiäkin olin varannut neljä), yhden kullekin leivälle.

IMG_0155-normal.jpg

Nutelloitetut purkkipihvileivät olivat uunissa, 200 asteessa, kymmenisen minuuttia. Hivenen niiden jäähdyttyä söin ne kaikki. Tuumailin samalla, että koska hirvenliha on varsin vahvan makuista yleensäki, Nutellan maku jää sen varjoon. Seuraavalla kerralla joko laitan Nutellaa lihan päällekin tai teen pihvit sikanauta-purkista.

Samassa lämmössä paistoin pellillisen (pussillisen) mustekalarenkaita myöhemmin mutusteltavaksi.