Aiheen tämänkertaiseen kokkailuun sain eräältä hyvältä ystävältäni, joka viikko sitten kertoi poikansa herkullisesta kanakeitosta. Koska en kirjoittanut saamaani ohjetta muistiin (pitää muistaa kysyä sitä uudelleen), piti "vähän" soveltaa. Perinteisesti lähdin liikkeelle jostain ja päädyin johonkin, joka - kuten yleensä - on jotain mitä en alussa edes ajatellut.

Töistä tultuani päätin ensiksi, että laitanpa jotain ruokaa. Jääkaapista löytyi rasiallinen maustettuja broilerinfileesuikaleita, joten rasvaa pannulle ja lihat hautumaan. Seuraavaksi kuorin ja paloittelin kolme keskikokoista porkkanaa ja reilut puolenkymmentä hyvänkokoista perunaa. Ajatuksena oli, että keittäisin ne ja tekisin kanakeittoa.

Mieleeni tuli, että pannulla paistettu porkkana on todella hyvää, etenkin (huom! hyvin kevyesti) rosmariinilla maustettuna. Seuraavaksi ajattelin, että jos pistän porkkanat pannulle, samalla sinne voin laittaa perunatkin. Siis sinne vaan, broilerin sekaan kannen alle hautumaan. Levy kakkoselle ja vähän vettä pannulle etteivät kuivuessaan takerru pohjaan.

Aikansa ainekset hautuivat ja perunat sekä porkkanat pehmenivät. Koska fileesuikaleissa on mausteliemi, en lisännyt kuin pienen ripauksen suolaa, sen lisäksi että jossain vaiheessa heitin pannuun kanaliemikuution liukenemaan. Lähellä loppuvaihetta muistin, että sipuli puuttui. Sinne sitten vaan sipulirouhetta runsaasti, samoin valkosipulirouhetta. Siinä olivatkin kaikki lisätyt mausteet.

Ruoka sai valmistua suunnilleen tunnin (tai jotain sinne päin, ei ole niin tarkkaa kun levy on pienellä). Heiluttelin pannua välillä jotta ainekset hieman liikuisivat, joskin enin osa filesuikaleista viihtyi pohjalla ja perunat ynnä porkkanat puolestaan päällimmäisinä. Aivan lopussa sekoittelin pannua lastalla jotta mausteet sekoittuisivat paremmin joukkoon.

Kanaperunat-normal.jpg

Kuvassa ruoka on vielä pannussa. Annoksesta söin hieman heti kättelyssä, loput jäähtyvät jääkaapissa huomista varten rasioissa: yksi pieni rasia aamuksi, toinen, iso lounaaksi ja kolmas, joka on siitä väliltä, säästyy päivälliseksi. Jälkiruoaksi tein kermarahkaa: pieni purkki kermaa vaahdotettuna, pieni purkki pehmeää rahkaa sekaan sotkettuna, pieni purkki hedelmäsekoitusta siihen mukaan ja mausteeksi teelusikallinen vanilliinisokeria sekä teelusikallinen rommiesanssia (minulla on monta pientä pullollista esansseja,joita en oikein koskaan muista käyttää mihinkään).

Kuvan pannu on kymmenkunta vuotta vanha paksupohjainen teflon, johon on olemassa tiivis kansi. Se sopii hyvin helllalla hauduttamiseen kantensa vuoksi. Varjelen sitä käyttämällä sen kanssa työkaluina vain puisia tai muovisia työkaluja.