Eräässä pikkukirjasessa Nalle Puh tuumaa osapuilleen, että onnellinen on sellainen ihminen joka ei pidä taloaan järjestyksessä sillä hän tekee aina uusia löytöjä.

Nalle Puhin toteamasta päätellen olen onnellinen, sillä teen tämän tästä muun muassa ruokakomerostani uusia löytöjä. Tänään löysin pienen purkillisen mustekalanpaloja, jotka oli säilötty mausteliemeen. Hetken purkkia katseltuani päätin tehdä siitä itselleni keittolounaan.

Koska pelkkä mustekala ei keitoksi riitä, tein loppujen lopuksi sakean kasviskeiton, jossa olisi "sattumina" mustekalapaloja. Tuumasta toimeen: aineksiksi tarvittiin vain noin neljännesussi (runsas 100 g) wokkivihanneksia, purkki Ribeira-nimellä - joskus - myytyjä mustekalan paloja ja vettä.

Hauduttelin vihannekset pehmeiksi, keitellen niitä hyvin vähässä vedessä kymmenisen minuuttia. Soseutin ne sauvasekoittimella ja kippasin sekaan mustekalanpalat mausteliemineen, lisäsin tilkan vettä (kunnes kattilassa oli keittoa noin pari desiä eli lautasellinen) ja hauduttelin pienellä lämmöllä, kannen alla, viitisen minuuttia.

Kalanpalaset olivat liemessä, joka sisälsi mm. tomaattia, suolaa ja joitain mausteita. Ne yhdessä riittivät maustamaan keiton, eikä siihen tarvinnut lisätä suolaa tai mausteita.

Valmistuminen vei aikaa aloittamisesta lautaselle parisenkymmentä minuuttia, ja sen aikana sain luettua hyvän matkaa sillä hetkellä käsillä ollutta kirjaa, joten suurta vaivaa ei lounaan eteen tarvinnut nähdä. Eräänlaista pikaruokaa siis tämäkin.

Alla on kuva laatikosta, jonka sisällä oli repäisykannella varustettu purkki täynnä mustekalanpaloja ja maustelientä. Purkin päiväys oli mennyt ohi jo hyvän aikaa sitten, enkä ole takeissa että onko koko tuotetta enää markkinoilla. Jollei ole, jokin vastaavantapainen tuote käynee yhtä hyvin, jos joku lukijoistani haluaa tehdä itselleen herkullisen makuista keittoa. Nam!

Mustekalapaloja.jpg