Koska kerta olen sitä mieltä, että valkosipuli sopii joka ruokaan, piti tänään tekaista valkosipulin makuinen kääretorttu. Tein tavallisen kääretorttutaikinan, johon käytin jauhojen seassa muutaman lusikallisen kuvassa näkyvää valkosipulijauhetta.

Kaapissani oli - tosin jo yli-ikäiseksi ehtinyttä - valkosipulihyytelöä. Se on niin hyvää, että sanon sitä valkosipulimarmelaadiksi. En tiedä, vieläkö tätä edes valmistetaan; en ole törmännyt tähän missään muutamaan vuoteen [tämä kertonee jotain purkkini iästä :-) ].

Levitin uunituoreen torttulevyn päälle koko purkillisen. Mitäpä sitä säästelemään eikäpähän jäänyt vajava purkki jääkaappisäilytykseen; se lähtee lasi- ja metallikierrätykseen heti ensi tilassa.

Muutaman tunnin jäähdyttyään ja levättyään totesin, että taisinpa tällä kertaa jopa onnistua. Muutama torttusiivu meni saman tien, ja loput piti kiireesti pakata takaisin paperiin, pussiin ja jääkaappiin odottelemaan huomisaamua...

Valkosipulik%C3%A4%C3%A4retorttuun.jpg