Kaapeistani löytyy näköjään monenlaisia raaka-aineita ja tarvikkeita, yllätyksiksi saakka. Eilen löysin taas sellaisen, nimittäin keitetyn kaalinpään joka oli jäänyt yli ilmeisesti kääryleiden teosta. Se oli säilynyt kylmässä jääkaapissa hämmästyttävän hyvin, sillä se oli täysin syöntikelpoinen.

Tein kaalesta pikaruokaa: siivutin sen suikaleiksi jotka paistoin pannulla ruskeiksi ja annoin niiden hautua tovin aikaa pannulla kannen alla. Ainoa mauste oli tavallinen suola.

Kaali on mehevöitynyt viileässä, ja sen sisustassa oli jonkin verran vaalean punertavaa väriä. Rakenne oli hyvä eikä siinä ollut muutenkaan moitittavaa. Paistetut suikaleet maistuivat makeilta (siis imeliltä) ja olivat suorastaan herkullisia, tuoden mieleen kaalikääryleiden kaalikääröt.

Aikaa meni tällä kertaa reilu puoli tuntia, josta aktiivista työtä muutama minuutti ja loput luppoaikaa jolloin voi tehdä jotain muita hommia. Söin paistettua kaalta eilen kahdesti ja tänä aamuna kolmannen annoksen, joten pienestä kaalesta riittää evästä ihan mukavasti.

Tätä täytyy tehdä toistekin; paistettu kaali on hyvää ilman lihaakin. Pitänee kuitenkin jatkossa - ihan turvallisuussyistä - käyttää keitetty kaali "hieman" nopeammin kuin tällä kertaa; ehkä muutaman päivän varastointiaika on vielä kelvollinen.