Sama tyär, jolta taannoin sain iisin pitsaohjeen, vinkkasi jokin aika sitten kätevästä hedelmäjuomasta jonka hän oli kehittänyt. Se sisälsi tilkan vettä, puoli mukillista maitoa, vähän kaakaota ja pieniä omenanpalasia.

Tänään minulla oli aikaa - ja aineksia - kokeilla tuota hedelmäistä kaakaojuomaa. En kuitenkaan olisi minä, ellen olisi tätäkin hieman tuunannut. Niinpä huitaisin puoli purkillista maitoa kattilaan (lisättynä tilkalla tölkinhuuhteluvettä), pilkoin sekaan yhden punaisen omenan (olikohan Ida Red tai jotain sinne päin) ja yhden kypsän banaanin. Mausteeksi sekaan meni kaksi ruokalusikallista helposti liukenevaa maitokaakaojauhetta. Lopuksi kiehautin kunnolla kaiken ja annoin jäähtyä sen verran että sitä pystyi varovasti hörppimään.

Keitoksesta tuli aika monta mukillista vinkeän makuista, ruskeahkoa ja sopivasti sattumia sisältävää juomaa. Ilmeisesti keittäminen irrotti omenasta omenahappoja sen verran, että ensivaikutelmana maku toi mieleen suuhun joskus röyhtäistäessä nousevat vatsahapot. Seassa olleet banaaninpalat taasen aikaansaivat - luonnollisesti - banaaninmakuisen jälkimaun. Koko annos hupenikin maistellessa sen sileän tien, joten uusintaa tarvitaan ja samalla voi harrastaa myös tuotekehittelyä: seuraavalla kerralla jätän ehkä osan liemestä keittämättä ja katson, onko niissä makueroja.

Kokkaaminen on hauskaa ja mielenkiintoista, sanoisin...