Pari viime kuukautta oli niin kiireistä aikaa, ettei kirjoituspuuhiin ollut aikaa eikä joka päivä kokkailuihinkaan. Varsin monta kertaa oli tyytymän kaupan eineksiin ja muihin pikaruokiin, itsetehtyihin tai ostettuihin. Pikkuhiljaa aikataulu on kuitenkin normalisoitumassa ja ilmeisen käänteisenä ilmiönä ruokavalio jälleen "epänormalisoitumassa" :-).

Pari viimeisintä - ei viimeistä - ateriaa sisälsivät puuroaineksia. Sanon näin, sillä muutakin oli sapuskassa mukana ja itse asiassa ne "muut" tulivat ensin ja puuroainekset vasta toiseksi.

Homma alkoi kun huomasin, että ostamalleni luomunautajauhelihalle tuli eräpäivä vastaan, se kun oli jäänyt jääkaapissa muiden pakkausten alle ja ikään kuin oli unohtunut sinne. Päätinkin paistaa sen ja tehdä siitä saman tien jotain. Lihan ollessa pannulla katselin kaappeja miettien, tekisinkö jonkin pussikeiton vai mitäkö, ja hoksasin lähes tyhjän tattarihiutalepaketin. Niinpä sekaan vaan. 

Ensin maustoin jauhelihan perinteisillä valkopippurilla, valkosipulilla, kyntelillä, kirvelillä, basilikalla ja grillimausteseoksella. Seuraavaksi sekaan tattarihiutaleet (niitä tosin pölähti pannulle enemmänkin kuin oli tarkoitus), lyhyt sekoitus ja lopuksi pannulle riittävästi vedenkeittimellä kiehutettua vettä. "Riittävästi" tarkoittaa, että niin paljon että pöperö ei pala pohjaan kuumassa pannussa. Lopuksi pannu toiselle levylle ja kansi päälle jotta se jää hautumaan.

Jonkin ajan kuluttua mössö oli saennut sopivaksi ja sitten alkoi maistelu. Hämmästyksen sormi meni kummastuksen suuhun, sillä lopputulos oli miellyttävän pehmeä, jos makua voi siten kuvailla. Maustettu jauhelihapuuro osoittautui erittäin syömäkelpoiseksi sapuskaksi, johon tattarin samettinen pehmeys antoi miellyttävän perusmaun. Jauheliha sopii näköjään hyvin sen kaveriksi. Tätä tehdään todennäköisesti toistekin.

Tänään oli puolestaan leivontapäivä. Tein pari pellillistä tavanomaista piimäkakkua. Kun uuni kerran oli kuuma, tein saman tien kolmannenkin, mutta kun piimä oli jo käytetty, käytin nesteeksi ruokakermaa. Kaksi purkillista meni pekoninmakuista ja yksi tavallista, maustamatonta. Lopputulos maistuu pekonilta ja epäilen, ettei sille löydy kovinkaan runsasta syöjäjoukkoa. Tämän lopputulemana on, että seuraavaksi kokeilen todennäköisesti jotain muuta :-).