Nutella-merkkinen pähkinäsuklaavalmiste on mieluisaa maisteltavaa, joka kelpaa sellaisenaan niin lapsille kuin aikuisillekin. Ainoita rajoittavia tekijöitä lienevät mahdollinen pähkinallergia ja valmisteenyletön makeus (joka joidenkin mielestä on vain etu). Pähkinäallergia on otettava vakavasti ja siksi aina on kerrottava, jos pöydässä on tarjolla jotain mihin on käytetty Nutellaa tai muita pähkinätuotteita. Joillekin jopa samassa tilassa oleminen voi olla kohtalokasta.

Itselläni on jatkuvasti Nutellaa kaapissa, sekä tallessa että kuivumassa. Avattu purkki kun ei säily kauaa; jos sitä ei syö, se kuivuu vaikka kansi olisi hyvin kiinni. Siispä sen syöminen on järkevämpää kuin sen säästäminen. MOT.

Joidenkin keskustelujen pohjalta kokeilin Nutellan käyttöä paistetuissa ruoissa. Aloitin kokeilun kepeällä mielellä ja sivelin sitä halkaistujen päärynöiden päälle. Paistoin päärynänpuolikkaita uuniomenoiden tapaan eli uunivuoassa jossa oli tilkka vettä pohjalla kuivumisen estämiseksi. Vuoan kantena oli alumiinifolio, sopivan kannen puuttuessa.

Nutellap%C3%A4%C3%A4ryn%C3%A4.jpg

Kuten kuvasta näkyy, jälleen on leikitty myös makkaralla. Samalla kertaa nutellapäärynöiden kanssa paistui myös pari lakritsilenkkiä. Tällä kertaa käytin lakritsina pitkiä lakupötkyjä (merkkiä en muista enää). Niiden heikkoutena oli liika suolaisuus joten tämä ilmiö taitaa jäädä aika pian pois muodista.

Nutellapäärynät sen sijaan olivat mielenkiintoinen makuelämys. Pikatekniikka eli lusikalla pyyhkäisten tehty sively ei ole paras tapa levittää Nutellaa minkään päälle, ei edes uuniin meneville. Oletuksestani poiketen se ei sula ja leviä, joten seuraavalla kerralla sivelen sen veitsellä tasaisemmaksi kerrokseksi. Seuraava kerta nimittäin tulee varmasti; ainakin päärynälle se tuntui olevan varsin sopiva kumppani.