Voe mahoton että puikulapotut ovat herkullisia!

En tiedä, millaisessa maassa viimeksi ostamani puikulat olivat kasvaneet, mutta ne olivat tavallista kiinteämpiä. Tällä kertaa päätin keittää ne kuoripäällisinä, minkä vuoksi keittelin niitä tosi hitaasti. Kiehautin niitä hetken, pidin jonkin aikaa kylmällä levyllä ja kiehautin uudelleen ynnä annoin taas niiden vähän levätä ja jopa jäähtyä keitinvedessään.

Niitä kypsytellessä tein makkarakastikkeen. Pilkoin kaksi grillimakkaraa palasiksi ja  paistoin niitä runsaassa voissa teflonkattilassa. Makkaranpalasten ruskistuttua lisäsin sekaan vehnäjauhoja joita myös ruskistelin vähän aikaa. Seuraavaksi oli vuorossa kiehuvan kuuma vesi, jonka määrällä säädin syntyvän kastikkeen määrää ja sakeutta.

Mausteeksi lisäsin pari lorausta soijakastiketta. En ole käyttänyt sitä pitkään aikaan, joten oli yllätys että jääkaapissani oli sellaistakin. Toisena yllätyksenä kaadoin sekaan vappuleipomisesta yli jäänyttä kanelisokeria. Sitä meni varmaan pari ruokalusikallista. Muita mausteita en käyttänyt.

Perunoiden kypsyttyä ja sekä niiden että kastikkeen jäähdyttyä sopivasti olikin ruokailun vuoro. Sekä puikulat että kastike olivat kirjaimellisesti niin makeita että kaikki tuli syötyä saman tien vaikka olin ajatellut että niistä jäisi ainakin pieni annos aamulla paistettavaksi.

Taas tuli sellaista jälkeä että sitä pitää kokeilla toisenkin kerran.