Yksinkertaisestakin saa vähällä vaivalla hyvää, tai ainakin erilaista. Käydessäni tänään kaupassa sain päähäni, että teenpä pitkästä aikaa jauhelihamakaronipataa. Niinpä ostin paketin jauhelihaa ja pussin makaroneja. Näistä se lähtee.

Kun kotona aloitin jauhelihan paistamisen, huomasin että jääkaapissa oli pari pikkupulloa sitruunanmakuista oliiviöljyä, ja vielä avaamattomina. Muistelin niiden ostosta olevan jo tovin aikaa, mutta päättelin että koska ne ovat olleet kylmässä hankinnasta saakka, ne saattavat olla vielä käyttökelpoisia. Niiden sijaintipaikka on muutaman kerran matkan varrella vaihtunut, muuttojen myötä, mutta uskollisesti ne ovat odotelleet käyttöpäiväänsä.

Sitruunaoliivi%C3%B6ljy.jpg

Jos tällainen tuote on vielä myynnissä, suosittelen sen hankkimista ja käyttämistä.

Oliiviöljyllä - kuten ehkä joillain muillakin ruokaöljyillä - on tapana samentua jos niitä säilytetään kylmässä. Niinpä nämäkin olivat hieman sameita, ehkä jopa sakeita mikä saattaa johtua niiden sisältämästä sitruunasta. Yhtä kaikki, ravistelin pulloa ja lorautin siitä annoksen paistinpannulle; en tosin ihan noin paljoa kuin kuvan pullosta puuttuu, lisäsin sitä nimittäin myös kiehuvien makaronien päälle vähentämään keitinveden kuohumista.

Pannulla hautuvan jauhelihan seassa hautui myös yksi sipuli. Tässä vaiheessa huomasin raaka-aineiden annostelun yhtenäisyyden: pussi makaroneja, paketti jauhelihaa, yksi iso sipuli, yksi desi ruokaöljyä (josta osa pannulle ja osa kattilaan). Makaronien pehmittyä sopiviksi kippasin pannun sisällön kattilaan, lisäsin mausteet (aromisuolaa, valko- ja maustepippuria ja loraus siirappista soijakastiketta).

Käväisin välillä ulkona, roskia viemässä, ja kun palasin takaisin huomasin että jo eteisessä tuoksui vahvasti sitruunalle. Ajattelin että hups, taisi tulla lorauteltua hieman liikaa. Mutta ei, ruoka maistui todella mainiolta. Kokeilin syödä sekä ketsupin kanssa että ilman, ja sekä oman kokemukseni että saamani palautteen nojalla sanoisin, että ketsuppi oli tarpeetonta sillä maku oli mainio ilmankin. Sitruunainen makaronipata lisättiin listalle, jolla on muitakin ruokia joita valmistetaan toisenkin kerran (jos vain muistetaan, lista kun on vain itse kunkin mielessä).

Ruoasta ei ole erikseen kuvaa, se on vain tavallisen näköistä arkiruokaa. Öljypullo oli kuitenkin "pakko" esitellä :-).