Kun katselee pikkukauppojen - ja markettienkin - tarjontaa hieman uteliaana, tulee toisinaan vastaan mielenkiintoisia löytöjä. Hiljattain havaitsin erään lähikaupan pakastealtaassa tarjolla ananasjäätelöä ja sitähän piti ostaa. Olen joskus aiemmin ostanut kookosjäätelöä, joka oli pakattu kookospähkinän puolikkaaseen joten en yllättynyt, kun totesin ananasjäätelön olevan puolikkaassa ananasta.

Ananasj%C3%A4%C3%A4tel%C3%B6.jpg

Erona kookosjäätelöön oli se, että kun kookosjäätelö oli tehty kookoskermaan eli oli mukavasti kookokselta maistuvaa kermajäätelöä, oli ananasjäätelö tehty ananasmehuun eli se oli mehujäätelö. Jotenkin loogista, eikö?

Ananasjäätelö maistui ananakselta mutta sitä oli harmittavan vähän. Kuten kuvasta näkyy, on "pakkauksen" kuori varsin vahva, jättäen sisällölle vain vähän tilaa. Kun lisäksi kyse oli mehujäästä, ei sitä kannattanut syötäessä kovin pehmittää joten se oli makuuni vähän liian kylmää ja kovaa. Lusikalla sai tosissaan kaivella, että siitä sai palasia irti. Kookosjäätelö oli puolestaan parhaimmillaan kun se hieman pehmeni.

Toinen mielenkiintoinen lähiaikojen löytö oli omenaviinietikasta tehty omenamehu.

P%C3%A4%C3%A4ryn%C3%A4juomat%C3%B6lkki.j

Eipä ole koskaan tullut mieleen, että omenaviinietikkaa voisi laimentaa ja sokeroida ja tehdä siitä mehua. Kohtuuhintainen mehu oli miellyttävä yllätys, joten jos tällainen tulee vastaan, kannattaa ostaa ja maistella. Etenkin jääkaappiviileäksi jäähdytettynä se on todella mukavan makuista.

Kyllähän se vähän etikkaiselta maistuu, muttei mitenkään häiritsevästi. Itse asiassa join purkillisen kokonaan ennen kuin katsoin sen tuoteselostusta. Näitä ostettaessa katsottiin vain, että jahas, tällaista omenamehua tällä kertaa. Harmi vain, että ostopaikassa tätä oli niin vähän ettei sitä ole löytynyt toista kertaa, mutta pidetäänpä silmällä.