Kannattaa ainakin silloin tällöin tehdä edes jonkinlainen inventaario ruokavarastoissa. Siten saattaa tehdä mielenkiintoisiakin löytöjä, joista jotkut voivat olla vielä käyttökelpoisiakin. Ohessa on pari sellaista: pakkasesta löytyi paketti ilta-alesta ostettuja lihapullia ja komerosta joskus hankittu tomaattikeittopussi. Kummankaan osalta ei ollut enää muistitietoa käytettävissä, joten kyse oli tälläkin kertaa "löydöistä".

Lihapullakeittotarvikkeet.jpg

Ehdotin iltaruoaksi tomaattista lihapullakeittoa ja kun sain ajatukselle hyväksynnän, ei kun tuumasta toimeen ja pikaruokaa valmistamaan. Keittoainespussi oli sen verran keveä sisällöltään että kun yhdistin sen syöjien määrän mukaiseen vesimäärään, totesin olevan tarvetta sekä suurustamiseen että maustamiseen.

Suurukseksi mielestäni kävi tällä kertaa parhaiten maissijauho, jolla saisin keitokseen sakeuden lisäksi myös hieman kiiltoa. Makua antamaan lisäsin sekaan oreganoa ja hienoa sokeria. Muita mausteita ja makuja keitoksessa tuntui olevan kiitettävästi. Sattumiksi tyhjensin kattilaan koko paketillisen mummon lihapullia.Lihapullakeitto%20lautasella.jpg

Koska lihapullat olivat jo valmiiksi kypsiä, ei keitosta tarvinnut käytännössä juuri keitellä. Lyhyen poreilun jälkeen soppa oli valmista syötäväksi. Kinkkuvoileipien kanssa se tarjosi myös riittävästi vatsan täytettä.

Keiton maku oli mielenkiintoinen mutta kaikki tuli silti syödyksi. Yhteinen näkemys kuitenkin oli: ei jatkoon :-).