Murheellinen uutinen kohtasi minut kun kiertelin alkuviikolla ruokakauppoja. Etsiskelin nimittäin Creme Bonjour -valmisteita tehdäkseni pitkästä aikaa kanamöshöä. Vasta kolmannessa liikkeessä vieraillessani älysin kysyä myyjältä, onko niiden valmistus lopetettu kun en niitä löytänyt sieltäkään. Yllätyksekseni hän vahvisti että näin oli käynyt.

Noh, eipä hätä ole tämän näköinen sillä olenhan usein sanonut, että kaiken voi korvata. Niinpä kun hetken olin raaputellut korvallistani samalla kun kävelin marketin käytäviä, oli ostoskorissani muun  ohella tandoori-maustepussi ja purkillinen ranskankermaa. Päättelin näiden menevän aika lähelle käyttämiäni Creme Bonjour -valmisteita.

Tandoorikanam%C3%B6sh%C3%B6.jpg

Kuvassa näkyvät tämänkertaisessa kanamöshössä käyttämäni tarveaineet. Perustarvikkeita ovat basmatiriisi ja hunajaiset kanasuikaleet, korvikkeina puolestaan tandoorikanamausteseos ja ranskankerma.

Valmistus kävi sekin perinteiseen tapaan: hitaasti pannulla haudutetut kanasuikaleet yhdistetään lasilliseen hiljalleen kypsytettyä basmatiriisiä. Sekaan sotketaan purkillinen ranskankermaa ja maustepussin sisältö. Koska sotkoksesta tulee yleensä - niin kuin tälläkin kertaa - hieman liian löysää, saa se seistä ja maustua jonkin aikaa jotta se kiinteytyisi haarukkakelpoiseksi (tosin itse syön sitä lusikalla, se on kätevämpää).

Tässä kohtaa oli tarkoitus olla kuva lautasella olevasta, vahvan punaruskeasta annoksesta. Eipähän ole, sillä jostain syystä en tullutkaan ottaneeksi siitä valokuvaa. Yhtä kaikki, mausteseos värjäsi lopputuloksen voimakkaan punaruskeaksi. Maunkin se värjäsi voimakkaan tuliseksi, siinä kun oli ilmeisen paljon chiliä. Niinpä aluksi piti joka lusikallisen jälkeen hörpätä suullinen vettä kyytipojaksi, mutta pian suu tottui voimakkaaseen makuun joka loppupäästä oli jo siedettävä.

Kokemus oli lajissaan ensimmäinen ja opetti, että seuraavalla kerralla käytän mausteseosta korkeintaan puoli pussillista vastaavankokoiseen annokseen. Sikäli kuin teen tätä joskus seuraavan kerran. Ranskankerma korvaa hyvin aiemmin käyttämäni kermavalmisteen, mutta ehkä kokeilen jotain toista mausteseosta tandoorikanamausteseospussin sijaan. Voisin vaikka käyttää maustehyllystäni löytyviä aineksia, niitäkin kun on kertynyt ja johonkin niitäkin pitäisi survoa.