Jo otsikko kertoo, mistä tällä kertaa on kysymys. Kotiinpaluun kunniaksi ajattelin tehdä jälkiruoaksi makeaa soppaa ja niissä merkeissä kolusin taas komeroitani. Löysin sieltä hieman lommoisen (jostakin pudonneen?) purkin, jossa oli jakkihedelmän lohkoja (Jackfruit) sokeriliemessä. Toinen löytöni oli puolikas rasiallinen rusinoita, joista en muista, koska ja miksi olen nekin ostanut. Ehkä rusinapullaa varten tai johonkin kakkuun käytettäväksi.

Koska soppaa ei ollut tarkoitus tehdä paljoa, lirautin pikkukattilaan vettä sen verran että rusinat kelluivat siinä. Jakkipurkista sain lisää lientä ja samalla soppa sai riittävästi makeuttakin. Pilkoin jakkihedelmälohkot pienehköiksi palasiksi ja kiehauttelin keitosta hetken aikaa.

Koska halusin soppaan pintakiiltoa, käytin suuruksena perunajauhojen sijasta maissijauhoja. Käytin niitä sen verran, että soppa sakenisi vain hieman eikä menisi kiisseliksi niin kuin minulle usein käy jostain syystä :-). Maissijauhon lisäämisen jälkeen soppa sai kuplia hiljalleen hetken aikaa, jotta liemi kirkastuisi.


Jakkirusinasoppaa.jpg

Kuvassa on pieni annoskulhollinen makeaa, jäähtynyttä ja mukavan makuista rusinajakkisoppaa. Valmistus oli nopeaa ja helppoa, ja lopputulos oivallinen. Jos tähän lisäisi koristeeksi lusikallisen kermavaahtoa, ei soppa siitä ainakaan huononisi. Ehkä seuraavalla kerralla sitten.