Toissa aamuna heräsin turhan aikaisin ja yritin jatkaa unta torkuskellen. Heräsin kuitenkin kohta, ja heräämishetkellä näkemäni unenpätkä jäi sopivasti mieleen. Se nimittäin koski ruokaa.

Näin unta, että selitin jollekin huonokuuloiselle mummolle jotain kanelikorpuista. Hän hämmästyneenä tarkensi: "Kanelikurkkuja?". Siinä vaiheessa heräsin ja tuumasin, että tuopahan olikin mielenkiintoinen idea, jota on pakko kokeilla.

Tänään sitten tein kanelikurkkuja eilen ostamastani tuorekurkusta. Resepti ja tarvikkeet olivat hyvin yksinkertaiset: kannellinen pakasterasia, pätkä tuorekurkkua, hienosokeria ja kanelia.

Valmistus oli yhtä yksinkertaista: puolikas kurkkua siivuina rasiaan, päälle lusikallinen sokeria, lusikankärjellinen kanelia, kansi kiinni ja ravistelua.

Tulos näkyy kuvassa.

Kanelikurkut.jpg

Äkki- ja ensikokeilusta johtuen kurkkusiivujen ulkonäkö ei juuri houkuttele, mutta yllättäen kuitenkin kaneli sopii kurkkujen mausteeksi. Sokeri lieventää sen karvautta, joten sitä kannattaa käyttää seassa.

Suosittelen maistelemaan. Itse aion kokeilla myös muita mausteita, kuten neilikkaa, muskottia ja minttua. Hmmm. Hunaja- tai siirappikurkut voisivat myös olla kokeilemisen arvoisia. Kas kummaa, minulla sattuukin olemaan inkiväärisiirappia luomuversiona kaapissani.