Tämä viikko alkoi keitolla, siskonmakkarakeitolla. Siskonmakkarakeitto.jpg

Kuvassa on parin tunnin takainen keittoannos hetki ennen ruokailua, saatteenaan karjalanpiirakka. Huomaa myös ajankohtainen muki :-). Ylijäänyt keitto on kattilassaan jäähtymässä vesialtaassa. Keitosta riittää iloa vielä illemmaksikin.

Yleensä olen lisäillyt tähän blogiin tarinoita päivän-parin tai jopa useammankin viiveellä mutta nyt sattui olemaan sopivasti aikaa ja kone auki, joten kirjoittelenpas tätä nyt sitten tuoreeltaan, syötyjä sulatellen.

Aiemmista kokkailuista poiketen keiton teko ei ollut suoranainen päähänpisto, sillä otin makkarapaketin sulamaan jo lauantaina. Aikomuksena oli tosin tehdä siitä makkarakastike, mutta harvoinkos minulla suunta muuttuu.

Keittoa varten käväisin aamukäynnillä ostamassa keittoperunoita, minulla kun oli tallessa vain puikuloita eikä niistä kehtaa keittoa tehdä. Muut ainekset löytyivätkin sitten kaapeista ja komeroista.

Reseptikin oli helppo: puoli kiloa keittoperunoita lohkoina, paketillinen siskonmakkaroita saksilla sentin pätkiksi katkottuina, liemeksi vettä vähintään tarpeeksi (isoon kattilaan, huom! Kattilaa piti jo alussa vaihtaa). Sekaan meni pussillinen pakastevihanneksia.

Mausteiksi ripsauttelin reilusti sipuli- ja valkosipulijauhetta (sipulijauhe loppui enkä uutta hanki, kuluu liian hitaasti). Mustaa soijakastiketta laitoin vain vähän, arvellen siskonmakkaroista tulevan tarpeeksi suolaa. Siksi en käyttänyt myöskään liemikuutioita kuten tavallisesti. Lisämakua antamaan ripottelin salviaa, rosmariinia, grillausmaustetta (reilusti, on sen verran vanhaa) sekä valko- ja maustepippuria. Siinäpä ne taisivat tullakin.

Laitoin kaikki mukaan samalla kertaa, jotta raa'at makkaranpätkät ehtisivät kypsyä. Joskus olen paistanut niitä ensin, mutta tällä kertaa silppusin ne sellaisenaan kattilaan. Niinpä, kun perunat olivat kypsiä, oli keittokin valmis syötäväksi.

Valmistusaika ei ollut pitkä, sillä ennätin sen aikana vain tiskata ja pikkaisen siivota huushollia. Niin, ja syödä pari banaania samalla kun luin muutaman sivun kirjaa. Ruoka valmistui melkein huomaamatta; pari kertaa heilautiin kauhalla ja tarkistin samalla perunoiden kypsyysasteen.

Maukkaasti lähti tämä viikko käyntiin.