En halua - enkä tosiasiassa edes osaa - tehdä vaikeita ruokia, jotka vaativat kaikenlaista värkkäystä. Jos värkkäilen jotain, teen sen omin ehdoin ja neuvoin. Siksi tänäänkin vähän oijoin kun tekaisin makaronilaatikkoa.

Pari päivää sitten oli paistanut lammasjauhelihaa valmiiksi. Tein niin siksi, että olin ehtinyt sulattaa lihan ennen kuin hoksasin etten ehdikään tehdä siitä mitään pariin päivään. Siispä paistoin sen ja pistin jääkaappiin odottamaan.

Itse asiassa aikomuksenani ei nytkään ollut tehdä laatikkoa, aioin vain keittää makaroneja. Kippasin pussin kattilaan ja vettä oppimallani tavalla sentin yli makaronien (silloin kaikki imeytyy makaroneihin eikä tarvitse kaadella mitään  pois). Muistin, että pakkasessa oli purkkikaupalla pilkottuja sipulinvarsia jotka sopivat hyvin keitettäväksi makaronien kanssa. Sitä en muistanut, että pakastimessa on myös muutama kymmenen saunavastaa ja purkit ovat niiden alla. Siispä tällä kertaa pilkoin kolme tavallista (ja viimeistä) sipulia makaronien sekaan. Pakastimen yläosasta löysin kuitenkin puoli pussia porkkana- ja mitäliekasviksia (miksihän pussi oli puolillaan..?) ja kippasin nekin samaan sekaan kattilaan.

Tässä vaiheessa vesi jo kiehui eli pienensin levyn ykköselle jotta makaronit vain hautuvat. Mieleen tuli, että jääkaapissa on paistettua lammasjauhelihaa puolikiloinen rasia joten sekin sinne kattilaan lämpenemään ja kansi päälle. Sillä aikaa tiskailin eiliset astiat ja laitoin uunin lämpenemään.

Tiskattuani voitelin sopivankokoisen uunivuoan rypsiöljyllä (huom. kylmäpuristetulla, en käytä muuta). Makaronit olivat pehmenneet joten lisäsin mausteeksi vähän suolaa ja grillimaustetta, reilusti valkosipulia, runsaasti valkopippuria sekä paljon kirveliä ja rakuunaa. Niin, ja hunajaa tietysti. Semmoiset oiskohan neljänneskupillien tai jotain.

Sekoittelin ainekset ja kippasin kattilasta ainekset vuokaan. Päälle munamaitoa: kaksi kananmunaa ja puolitoista lasillista maitoa. Kaikki oli valmista joten vuoka uuniin, vajaaseen pariin sataan asteeseen. Joskus tunnin-puolentoista kuluttua makaronilaatikko oli valmista eli pinnassa vähän väriä ja munamaito hyytynyt.

Odotellessa kävi mielessä, että olisi voinut laittaa minttua mukaan kun liha oli lammasta, mutta ehkä ensi kerralla sitten. Hyvää tuli tälläkin tavalla. Hunaja antaa makeutta ja rakuuna mukavaa lisämakua lampaalle.

En laita kuvaa makaronilaatikostani, sillä se on samannäköistä kuin muutkin makaronilaatikot. Ero on vain maussa.