S-ketjun ilta-alen houkuttelemana ostin ison rasiallisen possunkyljyksiä, maustamattomia sellaisia. Niitä taisi olla rasiassa peräti kymmenkunta, sellaisia pienehköjä, sopivia, joita voi syödä parikin kerrallaan.

Ajattelin kokeilla niiden maustamista kalanpaistotyyliin. Koska uunille oli muutakin käyttöä, oli luontevaa että paistaisin ne pellillä enkä pannulla. Lisäksi hella oli samaan aikaan muussa käytössä sekin.

Ripottelin keittolautaselle suolaa pohjan peittävän kerroksen. Toiseen kerrokseen tuli valko- ja mustapippuria, yhtä paljon kumpaakin. Määrää oli niin että suolan valkeus hävisi näkyvistä. Rouhittua chiliseosta en sentään koko kerrosta lisännyt mutta aika tavalla sitäkin tuli mukaan. Paprikajauhetta meni jälleen kerros, samoin salviaa.

Sekoittelin mausteet, laitoin uunipellille leivinpaperin, kastelin kyljykset pakkausrasian pohjalla olevassa lihanesteessä, pyöräytin kunkin kyljyksen kahtapuolta mausteissa ja nostelin pellille.  Viimeisellä kyljyksellä sivelin lautasen puhtaaksi kaikista mausteista.Siinä koko homma; aikaa meni kaikkiaan jokunen minuutti, oisko alta kymmenen yhteensä.

Paistoin kyljyksiä uunissa "lakanoiden välissä" eli leivinpaperia myös päällä pitäen. Lämpöä oli alle kaksi sataa ja aikaa kulu noin kolmisen varttia. Kyljykset nostelin paksun alumiinifolion sisälle vartiksi, sitten pakkasin ne säilytysrasiaan jäähdytystä ja pakastamista varten. Paistoliemen valuttelin pieneen purkkiin, myöhempää käyttöä varten talletettavaksi.

Söin mallin vuoksi yhden vähän jäähtyneenä. Kypsyys oli jotain mediumin luokkaa ehkä, ja chili lämmitti mukavasti huulia mutta ei polttanut. Kyljys maistui mukavasti lämpimältä vaikkei lämmin ollutkaan.

Seuraavana päivänä homma jatkui kyljysten keittämisellä. Tekaisin ruskistamattoman kastikkeen suurustamalla vettä ohrajauhoilla, ilman mitään mausteita. Upotin paistetut kyljykset kuplivaan liemeen hautumaan. Kansi päälle ja pottuja kuorimaan. Tällä kertaa päätin keittää perunat lohkoiksi joita voisin vaikka paistaa, jos niitä jäisi tarpeeksi yli. Ei jäänyt, eikä jäänyt kyljyksiäkään... Että näin kävi.