Hyviä ideoita löytyy sieltä sun täältä ja jopa jostakin. Idea tämänkertaiseen hupsutukseen tuli ihan heittämällä, nimittäin huulta heittämällä. Kerroin eräässä palaverissa tehneeni suklaalenkkiä ja niinpä muuan nauroi että varmaan seuraavaksi täytät lenkin lakritsipatukalla. Jess! Siinäpä se tuli.

Lakulenkki%201.jpg

Tästä lähdettiin: kaksi lenkinpuolikasta, kaksi lakupatukkaa ja omenapora.

Varovasti käyttäen omenaporan voi painaa läpi lenkistä ja saada siihen siistin reiän. Ensimmäisen kohdalla varovaisuus toimi, toinen vähän halkesi lähtöpäästä lopuksi. Yhtä kaikki, tekaisin kumpaankin reiän ja painoin sisälle lakun. Päät tulppasin - kuten edelliselläkin täyttökerralla - pätkällä poistettua makkaransisusta.

Kun ei ollut aiempaa kokemusta lakun lämmönkestosta, en säätänyt uunia kovin kuumaksi. Ajattelin, että lämpö ehtii keskelle yhtä nopeasti vähällä kuin paljollakin kuumuudella mutta miedommalla pinta ei mustu yhtä pahasti :-). Makkarat saivat hiota kenties puolisen tuntia, ja tulos näkyy seuraavassa kuvassa.

Lakunakit%20uunista.jpg

Kuten kuvasta näkyy, lakut hieman paisuivat ja työnsivät toisesta päästä tulpat ulos. Harmi kyllä ne eivät vielä tuossa vaiheessa sulaneet, joten ensi kerralla pitänee vielä laskea lämpöä ja pidentää paistoaikaa. Toisaalta voisi testata sulamista paistamalla pelkkiä lakuja ja selvittämällä, mikä on niiden lämmönsietokyky.

Lakunakit%20lautasella.jpg

Tästä näkyy vielä edellistä kuvaa paremmin, että sulaminen oli melko vähäistä. Siitä huolimatta itse makkaraan levisi hieman lakritsan makua ja lopputulema oli mielenkiintoinen. Tuossa ylemmässä kuvassa näkyy muuten se alussa mainitsemani omenaporan tekemä halkeama, siitä pilkistää hieman lakuakin.

Tuotekehittelyä voisi harrastaa moneenkin suuntaan: jotta lakumakkarasta voisi leikata ohuita siivuja ilman pelkoa että lakutäyte tippuu, reiän voisi tehdä pienempänä. Siinä voisi käyttää apuna jotain putkea jolloin ei omenaporan kahva halkaisisi makkaraa. Toinen vaihtoehto - tai lisävahvistus - olisi "liimata" laku paikoilleen vaikka siirapilla tai esim. Nutellalla. Hmmm! Nutellatäytteinen lenkki. Sitä pitää kokeilla. (näin näitä ideoita kehittyy...)