Pitkästä aikaa ennätin taas tehdä jotain uutta ja vieläpä kertoa siitä. Elikkäs lyhykäisyydessään:

Jääkaapissani oli paketti vanhaksi meneviä kananpaistisuikaleita (jostain syystä minulla taitaa olla vain vanhoja tai vanhenevia tuotteita kaapeissa. Pitäisiköhän uusia kaapit?). Siellä oli (ja on yhä) muutamia nauriita, jotka ostin vähän aikaa sitten suoraan tuottajalta. Lajiketta en tiedä, mutta maukkaita ovat.

Pistin suikaleet hautumaan paistinpannuun kannen alle. Levyn säädin sen verran pienelle, etteivät lihat paistu, ainoastaan muhivat mausteliemessä joka paketista löytyi. Seuraavaksi kuorin ja paloittelin pieniksi yhden ison nauriin. Palaset pistin samaan pannuun kanasuikaleiden kanssa.

Suunnilleen tunnin tai puolentoista päästä sekä suikaleet että nauriit olivat valmiit syötäväksi. Mausteina käytin ainoastaan niitä, mitkä olivat hunajaisten suikaleiden mukana. Edes suolaa en lisännyt tällä kertaa.

Täytyy sanoa, että tulipa todella hyvää eikä vaivaa ollut nimeksikään. Ruoan hautuessa ehdin tehdä vaikka mitä, kunhan välillä kävin paistosta vähän kääntelemässä. Valmista tuli siinä vaiheessa kun neste oli kannnen raosta haihtunut sopivan vähäksi eli tällä kertaa kerkesin hätiin ennen kuin lihat ja nauriit alkoivat oikeasti paistua :-)

Suosittelen tätäkin. Nauris on (joka) syksyn herkkua.