Nonniin. Nyt kun kesä  näyttää tältä keväältä olevan hetken tauolla (on kesäkuun alku ja kelit kuin huhtikuulla paitsi että lunta tulee vain pohjoisessa ja Lappeenrannassa :-} ) niin on sopiva aika muistella menneen talven lumia sun muuta sinne jäänyttä.

Artikkelin kuva esittää yhden hengen jouluateriaa, jollaisen tein itselleni jossain vaiheessa joulunpyhiä, muistaakseni heti tapaninpäivän jälkeen, kun olin hetken kotosalla ennen kuin lähdin lastenhoitohommiin. Pidän kapakalasta, joten kun tuli sitä ostettua, oli se välttämätöntä keittää pois. Sekaan sopi mielestäni (kuten kuvastakin näkyy) porkkanaperunamuusi. Koska olin ottanut tavakseni tehdä muusin haarukalla, jäivät porkkananpalaset kohtalaisen kokoisiksi koristeiksi muusin joukkoon.

Laiskuuttako lie vai kiirettäkö, mutta kastike näkyi jääneen tekemättä kun käytin soosin sijaan hampurilaiskastiketta. Muistikuva on sellainen, että se sopi hyvin kokonaisuuteen jota asetelmassa täydentävät kuplavesi  sekä juustolla ja makkaralla täytetyt kaurapalat.

Hyvää saa myös helpolla :-)


Joulukalaa.jpg