Jos jotain on pakko kehua niin kehun Öljypuun valkosipulihyytelöä, jälleen kerran. Olen aiemminkin sanonut (ja sanonut myös Öljypuun edustajille) että hyytelön sijaan sitä pitäisi puhutella marmeladina, sen verran se on hyvää.

Olen syönyt sitä niin leivällä kuin pullasiivuillakin, ja tällä kertaa päätin kokeilla sen leivontaominaisuuksia. Pakastimesta löytyi joltain joululta yli jääneitä torttutaikinalevyjä joten niistähän tekee näppärästi pikaviinereitä. Kun kaapista löytyi lisäksi pari pussia pehmeitä aprikooseja, olivatkin tarvikkeet jo koossa. Sitten vain keittelemään aprikooseja vielä pehmeämmiksi ja sulattelemaan taikinalevyjä.

Valkosipuliviinerit%2C%20raakana.jpg

Kuvassa viineriraakileet ovat lähdössä uunimatkalle. Neljästä sulatetusta torttutaikinalevystä leikattujen puolikkaiden koristeena on valkosipulihyytelöä, halkaistuja (pehmeäksi keitettyjä) aprikooseja ja valkeaa raesokeria. Odotettavissa oleva paistoaika oli noin varttitunti ja lämpöä jotain 175 C.

Valkosipuliviinerit%20valmiina.jpg

Tässä on sitten lopputulos. Taikinalevyt kyllä paistuivat kypsiksi, mutta jostain syystä niiden pintaan ei tullut kaipaamaani vaaleanruskeaa väriä. Itse asiassa muutamasta näkyy, että ruskea sävy, siellä missä sitä oli, oli turhankin tummaa. Hmmm. Jokin meni tällä(kin) kertaa vastoin toiveita ja odotuksia.

Viinerit tulivat kyllä syödyiksi melkein siltä istumalta kun ne jäähdyttyään pöytään pääsivät. Valkosipuli ja aprikoosi olivat niiin hyvä yhdistelmä että jatkoa seurasi. Siitä lisää myöhemmässä artikkelissa. Tämä viinerikokeilukin saa jatkoa tuonnempana, levyjä on vielä muutama pakkasessa odottamassa.