Muuan nuori tyär (12 v) oli tässä pappansa kanssa kyläilemässä viikon verran. Muun tekemisen lisäksi ohjelmassa oli luonnollisesti ruoanlaittoa. Toiveita toteuttaen söimme yhtenä iltana pitsoja.

Helppoutta rakastavana ja nopean kokkaamisen ystävänä päätin, että teemme pitsat käyttäen valmispohjia. Koska niistä piti tulla pieniä, piti pohjienkin olla pieniä. Joten mikäpä sen helpompi pikkupitsapohja kuin pikkurieska. Tällä kertaa vieläpä perunarieska, joita niitäkin saa kaupasta valmiina.

Uunipellille pikkurieskoja mahtuu kerralla koko pussillinen, taitaa olla yhtä kuin kuusi kappaletta. Niiden päälle on helppo latoa mieleisiään täytteitä, joita tytön toiveiden nojalla kertyikin melkoisesti, vaikka käytimmekin vain pienet ananasmurska- ja tonnikalapurkit. Niiden lisäksi meni jauhelihaa sun muuta tarpeellista.

Jotta pitsanteko olisi ollut vieläkin tavallista helpompaa, tyär teki ennakkosuunnitelman: reseptin, täyttöjärjestyksen ja vieläpä piirretyn prosessikuvauksen, kaikki yhdellä paperilla. Suunnitelma näkyy kuvana tässä alapuolella. Tehkääpä perässä, ohje on käytettävissänne. Kuten sanottua, poikkesimme siitä sen verran että käytimme valmispohjaa emmekä leiponeet sitä itse taikinasta alkaen.

Pitsaohje.jpg