No niin, aikansa kun kokeilee niin onnistuuhan se :-)

Kokeilin tässä jokin aika sitten perunamuusin tekemistä kookosmaitoon. Muusi sinänsä onnistui mutta tarkoitus jäi vähän hämäräksi, kookosmaito kun on aika laihaa tavaraa. Näkemäni mukaan siinä on suurin osa vettä, itse kookoksen ollessa lähinnä kuriositeetti elikkäs ohuena kuorena veden pinnalla.

Eilen tein kuten viime kookoskokeilulla aioinkin eli käytin maidon ja kookosmaidon sijasta kookoskermaa. Siinä kookosta on jo ihan haistella asti, rasvapitoisuuskin on muistaaksen 24 %. Luonnollisesti rasva on kookosrasvaa joten ei se taida ihan terveellisimmästä päästä olla, joskin kun tätä kirjoittaessani asiaa pikaisesti googletin havaitsin, että asiasta on vähintään kaksi täysin vastakkaista näkemystä. En ota asiaan kantaa, totean vain ettei mitään ruoka-ainetta ole tarkoitettu yksinomaiseksi eikä liiallisessa määrin nautittavaksi. Rajat ratkaiskoon itse kukin oman mieltymyksensä ja tilanteensa mukaan.

Tänään kun kävin kaupassa, ostin lisää kookoskermaa. En sillä kuitenkaan aio mässäillä, perinteinen muusi menee edelle ja kookosmuusi on vain satunnaisherkkua muun mussutettavan vaihtoehtona. Muitakin kokeiltavia ideoita on muhimassa...

Kookosmuusini oli muilta osin varsin perinteistä: vajaa kilo kuorittuja pottuja, iso köntti voita (ehkä reilu 50 g), pieni purkki (noin 2 dl) kookoskermaa, hiven suolaa ja tietysti sopivasti sipulijauhetta. Tavanomainen keittoaika, nuijalla potut muusiksi jotta jää möykkyjä sekaan (syöjä näkee, että on tehty oikeista perunoista eikä jauheesta) ja sekaan suolaa, sipulijauhetta, voisula ja kookoskerma. Tuloksena on mukavan paksu, sakea muusi jota sopii syödä vaikka ilman kastiketta, pelkkien lihapullien kera (kuten eilen).

Mitenhän kookoskerma soveltuu nauris- tai punajuurimuusiin.. Kokeilen joskus kun ehdin.