Kuten otsikosta voisi hyvällä onnella päätellä, ostin jokin aika sitten todella hyvän lanttukukon. Löysin sen ohikulkkumatkalla Paltamolaisesta ruokakaupasta, ja sen oli valmistanut Kajaanin Kukkkoleipuri Ky. Kukko oli niin hyvää, että sitä ei voi olla kehumatta, etenkään kun näissä omissa tekemisissäni ei monestikaan juuri kehumista ole. Joskus vaan on pakko ratsastaa lainahevosella :-).

Kukko oli esimerkillinen tuote monessa mielessä. Ensinnäkin se oli sopivan kokoinen eli se sitä ei tarvinnut syödä montaa päivää. Toisekseen sen kuori oli sopivan ohut ja pehmeä, joten se sopii huonohampaisellekin evääksi. Sen paino tuli sisällöstä, ei kuoresta, kuten joskus olen joutunut pettymyksekseni toteamaan. Lisäksi sen sisus oli mahtavaa, ja lopuksi kukkko oli pakattu todella hyvin käyttäen kahta kerrosta vahvaa alumiinifoliota. Hyvin säilyi syöntiin saakka.

Olen nauriin ystävä niin vahvasti, että olen yleensä vältellyt lanttua ja ostanut naurista lantun sijaan. Poikkeuksina ovat ne hetket, jolloin olen tehnyt lanttulaatikkoa tai lanttu-perunamuusia (tulee muuten kauniin väristä ja hyvän makuista). En ole koskaan ennen törmännyt lanttu-sianliha-yhdistelmään ennen tätä kukko-ostosta.

Kukosta leikatut siivut mikrossa lämmitettyinä suoraan lautasella. Helppoa ruokaa. Suosittelen lämpimästi, ja vakuutan, ettei tämä ostoskerta jää osaltani viimeiseksi.

Mainitsenpa samalla, että löysin samasta paikkaa mielenkiintoisen tuotteen: purkillisen punaherukka-punasipulihilloketta. Se on toistaiseksi vielä avaamatta, odottaen sopivaa käyttökohdetta (letut, vohvelit, jokin kakkuko lienee...). Se oli sen verran erikoista, että myyjäkin ihmetteli kassalla että "onko meillä tällaistakin" :-).